Khamis, 2 Julai 2015

How to get rid that feeling

~xbaik bersedih atas berita gembira orang lain.. Tp hakikatnya tu la selalu terjadi. Perasaan sedih tu dtg dari rasa cemburu. Aku pernah terbaca satu blog ttcians ni. Dia cakap biasanya memang orang yang mudah mengandung ni akan riak. Betul tu. aku setuju. Even xsemua. Sekarang mmg malas dah nak bukak fb. Nanti asyik tgk kawan2 post gambar dengan baby masing2. Cemburunya... Bila la nak merasa..... 😭

Isnin, 8 Jun 2015

Trying to conceive

bismillahhirrahmanirrahim...
Hampir setahun aku tinggalkan blog ni. Kekangan waktu membatasi...
Rindu dengan blog ni. Tempat curahan rasa aku.
Berbalik kepada tajuk.. Hurm almost a year aku sentiasa membaca maklumat2 tentang ikhtiar dan usaha untuk conceive... Macam2 aku dah cuba tetapi Allah belum izinkan. Dah berpuluh erk mungkin beratus upt yang aku dah guna. N result of course la megative kan. So sad :'(
Mulai hari ni... Blog aku akan jadi catatan perjalanan aku sebagai seorang ttcian.

Btw aku dah habes study.. Alhamdulillah dah 5 bulan aku mengajar di salah sebuah sekolah di sungai besi. Suami aku pon dah bertukar ke kl. so kami dah tak ber pjj lagi. Alhamdulillah... N 3 days to go before my convocation day. Dah 5 bulan kerja baru nak majlis konvokesyen  :)

Semoga Allah menganugerahkan zuriat buat kami insha Allah....