Isnin, 19 November 2012

i'm married!!!! :)

alhamdulillah... syukur ke hadrat Ilahi aku kini bergelar isteri kepada seorang lelaki yang cukup aku cintai
akhirnya, setelah menunggu penuh kesabaran, hari yang di tunggu2 menjelma jua..
10.11.12 tarikh yang tidak akan ku lupa selama-lamanya
tak tergambar dengan kata-kata betapa aku gembira menjadi isterinya
berdebar sangat masa nak akad nikah tuh,
darah manis kan, macam-macam jadi

pagi sebelum nikah tu, aku dapat call dari tunang aku yang kini suamiku
dia bagitau dia sakit perut, cirit-birit
menginjak ke pukul 2 petang pon dia tetap cirit birit
mujur lah rumah kami dalam jarak 10minit sahaja,
aku pun ajak akak aku p antar ubat
tapi aku tak turun kereta la
kononnya dah dekat sangat nak akad nikah, so tak nak jumpa la
 alhamdulillah, lepas tu dia tak cirit birit dah.. lega hati aku

petangnya,selepas asar, dengan sekali lafaz
aku sah menjadi isteri kepada muhammad rizuan
n secara rasminya aku bukan lagi cik sal
sekarang dah jadi puan sal
n nama blog ni pon dah tak boleh jadi cik bertiyh lagi la
erm mungkin leh tukar jadi puan bertiyh pulak kan?
:)

hari ini dah seminggu aku menjadi isteri muhammad rizuan
3hari selepas nikah suami ku pulang ke kelantan untuk bertugas
n aku sangat-sangat merindui suamiku
seriously, rindu pada suami ni tak sama macam rindu pada pakwe atau tunang
memang rindu yang boleh menyebabkan rasa nak menangis bila-bila masa
hmmm mis u lot sayang ku
lepas nikah pun sangat sibuk sebab kena wat persiapan kenduri pula

apa2 pun layan la gambar-gambar majlis pernikahan ku yang bertemakan warna pink :)
 majlis sederhana tetapi cukup bermakna :)
 
 jurugambar aku sepatutnya adalah adha, aku ambil dari fb je
ni link dia (murah n gambar yang sangat cantik)
n majlis nikah aku sepatutnya selepas maghrib, tapi atas sebab yang tidak dapat dielakkan
aku terpaksa buat majlis selepas asar
jadi jurugambar aku tak dapat datang sebab dia ada majlis siangnya n dia hantar sorang kawan untuk gantikan dia
gambar yang diambil sangat-sangat terbaik, website dia leh rujuk pada gambar aku ya
:))

ni dari photographer >>>



ni dari kamera my bff... rahimah :) >>>

mengucup tangan cinta hatiku... :)

ni lak dari macam2 kamera ;) >>>>
suami ku senyum sumbing berdebar nak akad la tuh

 i like dis pic so muchhh hihi

ok ada banyakkk lagi gambar..
tapi cukup kut yang ni ja kan :)
doakan aku bahagia bersama suami ku muhammad rizuan hingga ke akhir hayat kami nanti
insyaAllah :)

Isnin, 5 November 2012

~penat~

hi blog ku tersayang.. penat sgt tuanmu hari ni :(
tak suka betul la dengan peraturan n idea2 xmenarik n nampak tak membuahkan hasil kat maktab ni..
huhu...
sedap2 aku duk bilik ni 3 tahun setengah ngn rumate ak..
tiba-tiba ada peraturan baru..setahun sekali kena tukar bilik n blok sekali okeh!..
pa reason pun tak faham... hmmm
3tahun setengah dah.. bayangkan la banyak macam mana la kan buku n fail2..
nak bawak balik nanti time MQA  susah lak kan..
hmmm....

so memandangkan paper rabu ni, 7.11.2012 paper akhir aku untuk semester ni
aku pun decide nak balik malam tu jugak..
sebab aku memang kena balik seawal yang mungkin memandangkan aku kena buat persiapan
persiapan apa?
dengan ini diumumkan pada tarikh
10.11.2012 (sabtu)
aku akan bergelar isteri... insyaAllah :)

oleh sebab nak balik terus lepas exam
jadi aku kena la kosongkan bilik siap-siap hari ni
sementara belum mula study kan

aku mula mengemas dari pukul 1.30 smpai lah azan magrib pukul 7 petang... huhu penat!
babang tulun! :P
apa-apa pun  aku lega sebab dah siap mengosongkan bilik
(walaupun tak berapa nak kosong lagi) hehe

n Sal Sabila!!!!! r u ready 2 be his wife????????
insyaAllah...

hmmm lama x update blog sebab tak sempat..
so tak berkesempatan lah nak letak pic goodies bag DIY aku
n kad kahwin aku.. :)
tak pa lah.. lepas kawin pun boleh update lagi
insyaALLAH :)