Selasa, 31 Julai 2012

TaHNiAh TuNanGku.. :)

tak sabar-sabar aku nak tulis post kali ni..
sebab.. hari ni aku hepi sangat-sangat!
:))
asa macam nak senyum ja 24 jam
kenapa?? hee

Alhamdulillah... syukur kepada Allah SWT...
kerana telah memakbulkan doa aku dan tunang ku...

benar kata orang, kalau kita nak buat benda baik, mendirikan masjid...
jangan fikir sangat pasal duit tak cukup dan sebagainya...
insyaAllah rezeki itu akan datang dari tempat yang tak disangka-sangka..
Allah pasti akan bantu mempermudahkan urusan kita jika dia memang jodoh kita.

dan kata-kata itu terbukti sekarang, dalam kerisauan kami untuk mengadakan majlis...
Allah telah menganugerahkan rezeki kenaikan pangkat untuk tunang aku....

tahniah sayang ku... selamat menjalankan tugas dengan baik dan cemerlang!
demi agama, bangsa dan negara kita... insyaAllah... :)

Sabtu, 28 Julai 2012

LangKawI PulaU laGendA

khamis, 31.05.2012.. hari ni hari ketujuh aku bercuti,
secara x rasmi la sebab cuti sptutnya bermula hari jumaat, bukan khamis.. :)
cuti kali ni, best sangat2 sebab kawan2 aku including my roomate, ikut aku balik rumah...
aini, fadiah, kak ja n huwaina.

best sekali time blk ramai2 dari bangi ke sini.
selalu aku naik bas sorang je, paling2 pun dengan emy.
tapi kali ni, 4 orang balik dengan aku, memang terbaik la.

hari first sampai umah, jumaat, kami p beli tiket n jalan2 kat tasik melati je sebab masing2 penat.
ok nasib baik beli siap2, sebab esok tuh time nak naik bot, memang ramai giler2 sangat-sangat orang.
huh.. okeh time atas bot, berlaku insiden yang x diingini.
pegaduhan ngn sorang akak tua nieh @ makcik la kot.
erm pembetulan.. bukan gaduh.. aku nasihat je akak tu supaya berbudi bahasa seket.. haha
malas nk citer kat sini sebab panjang citernya.
tapi yang penting kami berjaya menegakkan kebenaran.. :) hehe

sampai2 kat langkawi aku pun pegi uruskan keta sewa n chalet.
Alhamdulillah, dapat keta myvi auto yang baru n selesa.
chalet pon selesa.
hari pertama kami dah pusing 1 langkawi
;makam mahsuri, keta kabel, pemandangan indah, chenang n makan2 kat kuah.
hari kedua abeskan dengan shoping!!! (ok hari pertama pon sebenarnya dah shoping kat makam mahsuri)
seriuosly, klu korang nak beli mcm kain batik, kain pelekat or myk2 gamat, beli kt makam mahsuri sebab harga dia lebih murah berbanding dengan tempat-tempat lain kat langkawi.
n perbezaan harganya sangat la ketara ok.

ok layan gambar kat langkawi jap :

atas bot...

suma senyum je x saba2 nak sampai langkawi.. :)

lepas check in, tempat 1st.. makam mahsuri
muka semua berseri-seri lagi.. sebab baru sampai kan

2nd place... pemandangan indah

opss tjumpa lak budak2 maktab aku kat sini.. :)

saat yg ditunggu2.. beratur beriya.. tak sabar semua nak naik cable car.. :)

cak! hehee

sahabat-sahabat ku.. aini,kak ja,fadiah

wif my sahabat 2.. huwaina

cantikkan pemandangan dari atas?

style beb.. :p

Subhanallah.. :)

like dis pic sooo muchhh! kredit to fadiah :)

tinggii wooo


nak turun suda.. sempat lagi snap2..

wif uncle from Holand :) sgt hepy sembang2 sesama...

aku je berani bagi rusa ni makan atas tangan.. cik rumet nak jugak masuk pic.. :p

urghhh mana kereta kami???

cenang beach... terbaek!

miss that moment... :)

kak2 kita posing tak ingat dunia.. :p

extra large sebab love dis pic damn much!
(haha .blogaspot.. kikiki gelak kat diri sendiri)

tau pon lapar suma ek?

kereta kitorang bersama barang yang dibeli.. bonet pon da penoh oke?

last sebelom blk.. :)

gadis2 pink... nak kenal? pm.. hahahaaaa

cute ark? (pasan sket..)

awek ganu :p

tata Langkawi... sehingga berjumpa lagi.... :)

akhirnya... kuala perlis... penat... balik tidooo.....


alhamdulillah, apa yang kami rancang berjalan dengan lancar..

dear my friends, dis is unforgettable memory 2 me..
it was great 4 spending time together..
and there's nothing worth than experience we share together.. :)
harap korang semua selesa tidur kat rumah aku yang tak seberapa tuh... :)
khas utk korg.. pic ahli rombongan kita! :p

walaupun tanpa suara.. gambar mampu menceritakan segalanya... rite dear friends? (^_^)
(KLIK UNTUK BESARKAN GAMBAR TAU!)
walaupun aku masa tuh tak ingat sangat jalan kat langkawi,
alhamdulillah kami tak ada sesat-sesat pon..
sangat-sangat seronok drive sendiri n jalan2 sukati kami semua..
:)
seriously, cari la pengalaman macam ni
kadang-kadang bosan bila kita pergi mana2 nak kena ada lelaki yang ikut
tak bebas ok? hehe
bila2 jalan2 sendiri macam ni, baru la kita dapat berfikir n berdikari
yang penting jaga diri.. insyaAllah everything is just fine...


p/s : sangat-sangat merindui saat itu.. semoga kita dapat jalan2 sama2 lagi... :p
       (Alhamdulillah setelah draft berbulan2.. akhirnya aku post jugak post ni.. hehe)






Sabtu, 21 Julai 2012

~Ahlan wasahlan ya ramadhan~

alhamdulillah, dapat jugak aku sampai ke bulan ramadhan tahun ini..
ramadhan ke-2 yang aku raikan sebagai tunang orang.
alhamdulillah, semakin hari semakin bahagia

janji tunang ku..
dia akan manfaatkan ramadhan ini untuk sediakan diri selengkapnya
untuk menjadi suami buatku..
InsyaAllah... Alhamdulillah....

hari 1st puasa ni, tadi sahur dengan..dengan... dengan sorang2... sobs3
rumet balik kampung... :'(
untung la dapat sambut puasa dengan family...
seyesly.. i mish my family a lot...
mujur minggu ke tiga puasa da dapat balik...
awal seminggu tuh sebelum raya... heee :)

balik awal seminggu untuk PBS...
okeyh.. so as my last pbs, i chose 2 do it at my primary skool...
cant wait 2 meet all my beloved teacher...
they must be suprised that i become a teacher like them...
~erk budak nakal ni jadi cekgu???~

cikgu... budak nakal ni dah nak jadik isteri orang pon.. :)
doakan yang terbaik buat saya ye?

Allah... semoga ramadhan ini akan menjadi lebih baik dari ramadhan yang lepas buat diri ku
semoga aku dapat memanfaatkan hadiah-Mu ini dengan sebaiknya...
sentiasa temani perjalanan ku Ya Allah.....

Rabu, 18 Julai 2012

~masanya semakin hampir~

lama betul aku x update blog, nak kata sibuk, tak sangat
cuma rasa malas ja nak mencurah2kan kata-kata kat sini...
tapi idea sentiasa ada, tengah mandi pun boleh terpikir nak update blog, tapi pastu semangat pon ilang...
tido je best.. :P hehe

asal bukak blog je, mesti nak tulis pasal kawin dan kawin,
al maklum la dah aku nak kawin,
tgu korang pulak nak kawin, mesti dapat penyakit cam aku ni jugak..

sedar x sedar, terlalu cepat masa berlalu,
sekarang dah bulan 7.. pertengahan bulan 7..
lagi tiga hari Ramadhan al mubarak akan menyusul tiba,
4 hari yang lepas, ulang tahun kelahiran aku... i'm 21 now..
dalam umur ini, aku akan bergelar isteri kepada seorang lelaki
yang insyaAllah, cukup matang dalam membimbing ku, dan melayan kerenah aku yang tak pernah nak matang-matang ni.. ;)
akan aku cuba menjadi yang terbaik buat mu rizuan.. :)

tingal kurang dari 4 bulan sja lagi, hari bersejarah aku akan tiba,
berdebar rasa.. xsabar pun ada jugak..xsabar mengikat ikatan yang ku harap kekal dunia dan akhirat,
insyaAllah...

semoga aku dan dia bersedia menempuh gerbang rumah tangga
dan semoga dia akan menjadi suami yang terbaik buat ku,
dan semoga aku juga akan menjadi isteri yang terbaik buatnya... 
semoga kami dapat membentuk sebuah keluarga sakinah
amin......