Selasa, 21 Disember 2010

jalan2 time cuti..

okeh..brsempena ngn cuti nieh..
ada la sorg cek mek klate nieh mai umah ak..
kwn akak aku kat upsi...
sja ja dia jln2 b4 jdk is3 org...

so dah dia mai..ak bwk ja la jln2 kt mna2 yg ptot..
ala xbyk tmpat pon p...
sbb ujan la pa la..
padang besaq pon xp...
xpa la.. len kali ek kak ekin...

arie 1st..lepak ja kt tsk n kola ngn mak akak n kak ekin..
tsk mlati..tmpat ak plg suka sbb asa tenang sgt2 kt c2.. best...
ok la utk org yg pala otak serabut nk release sket2...
ok la...

ni kt tasik melati.. >>>>

wit my mom n sis... bla la daddy nk ikut..haishh

yg tgh tuh la kwn akak ak tuh

KOLA PERLIS


mne 1 ak???

my mom..mucuukkkk


eskem daddy beli...nyum2


ak slaku pemandu tetap...

mini pjaya


KAT KG MAK AK...



penunggu jambatan

ak sorg je naik atas...

cantik x??? :-)

thats all...ade lg pic... tp mls nk upload... hehe



Jumaat, 17 Disember 2010

nak *** jdk sempurna...


amboi hang sapa nk ubah2 ak..
bru kenai bpa arie suma nk ubah2 ak..
otak ang aih...
nk bg jdk smpurna konon...
elehhh ang cr tgk pompuan mna yg smpurna??
mai tnjuk kt ak sorg..haish... mrh ni mrh...
tgk muka ak nieh... cm mrh x?
hehe

dah la slh sket nk mmbebel...cm la bini dia..
huh... xleh mencarut nnt emy syazwany mrh..
tp apa pun ak geram..
emyyy..... yg ak suh bca bkn yg nieh...
ak lom tls...
stg ak tls na....

papon..pada org bkenaan..
ak nk kwn ngn org yg leh tima ak...
stakat nk ubah sket2 xpa la..
ni cm msk american next top model lak...
suma nk ikt selera ang..sepak maw?


I'M HAPPY WITH ALL THAT I AM!!!!!!! FAHAM?????? 

P***Q (emy ngn mirah paham...haha)

Isnin, 6 Disember 2010

kebosanan..huhuh

mirah2 oo mirah.. jd dak nk mai nieh..
sumpah borink...huhuh
tlg2... ak bosan la ct2 nieh..
rindu kt korg pon ada gak... huhu
pe la ak nk wat...
nk tls blog nieh pon dah xde idea...

hah... ada2... just nk gtau....
pkol 10 mlm lebeh2 smlm....
abg ak yg ada kt kota tggi skrg.. da slmt menjadi daddy....
heheh
dah la baby gurl... tomey2..
(memandai je...tgk lom lg...)

hoho tahniah wat abg ak..
utk prtama kaliny bergelar ayah...
n tahniah wat kak hawa yakni akak ipaq ak sbb prtama kliny brgelar ibu
n tahniah gak utk ak yg bergelar acu buat ke brapa belas kali ntah (ramai sgt ank sdara...)
hehe....

mood > hepi + bosan = ntah.. haha (ak da ok..post sblom nieh..emo je lebeh kan...sje je..giler glamer..hak2)

Selasa, 30 November 2010

:-(


huhu xigt bila ntah g tg malim...2 meet my sister,,
pas2 g picnic2 kat kalumpang ngn kwn2 dye skli..
kt sna la we met 'some1'...
when i saw him, i nvr think that it would b major trning point in my life...
how? hmm.

my sister told my mom that 'he; wil come to our house...
bila? at de end of THIS year..
to discuss smthg...huhu
klu org bce cm klakar kan..asl lak ak nk sdh???
huhu... only me knw what i feel right now... :-)
i felt like...left alone again...again...huhu
bila ak knl dnia nieh...
except my mom n dad..she's is the person closest to me in my life..
hmm truly miss my life like b4..
dunia ak n akak ak.. sma2 nk bskl... g skola...
main ptg2.. 2 org je... xde org kcau... :-)
da most meaningful n sweet memories in my life...

masa knk2 plg best... hepi... ceria...
n plg ak suka... sbb ak xpenah rsa d tglkan ksrgn....

when akk asked 4 my help..kt fb...
ak bls cm hepi giler..bgos la dye xnmpk muka n mta ak time tuhkan...
huhu
i just want to make her happy...
xde org leh wat dye sdh slgi ak idop! hehe


huhu.. time mcm nieh... ak igt sorg je...
huhu
dpt je msg cht kt fb.. ak amek hp ak..
ak tgk pic 'dya'
~thanks 4 lving me alone~

miss him....
i miss to talk to him...telling him all my sadness...
like i always do when we were still tgether...
mis to hear advice frm him..
20 june 2010...trikh yg ak akn bnci smpai bla2..
again... thnks evryone..4 leaving me alone...

mood>>> xde rasa....


Sabtu, 27 November 2010

Sungai Lui



Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya


Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya



Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya


Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya


Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

lagu yg ak ase cm best sgt2..thniah Aizat! :-)

Khamis, 25 November 2010

langkawi lg??/

okeh..cm best ja tajukkan???
hmm mmg best..
arap2 jd la.. ni adalah hasil kboringan dari cik mirah kite....
dia klu boring mst kening jd 1.....opsss....
gurau je syg... maap...haha
dia pon plan...
klu imbuhan tetap bln dec msk...
chewahh imbuhan ttp...haha
elaun la....klu elaun dec msk... dia nk meh umah ak..
nk p lgkwi katany...
trut d sertai cik emy kita...
emm tp yg lawakny...siang td hello2 ngn ak...
cik mirah ckp nk p gua kelam...
cian lak... arap maap yek... gua kelam d tutup wat smntra wktu..
mgikut pa yg ak dgq la...
sbb msa bnjir arie tuh...suma titi osak...
n kos nk btulkan tggi...huhu
xpa2...kta p shoping pdg besaq la noh... hehe...

k2..papon kta doakan smoga jdk la plan tuh ek..
best kot... jln2... klu isaw bab2 safety..
my daddy hve no prob..tmnkan p cr chalet n keta sewa... :-)
my daddy always for me... hehe

okeh mntak2 jd no... xsabaq nk jln2 ngn mucuk 2org tuh... :-p

Selasa, 23 November 2010

~buah hati saya msk ward..~ :(

sy sedih sgt arie nieh... nak nges leh....
buah hati saya sakit... td ptg masuk ward....
sy xbiasa idop tanpa dia...
sy risaukan dia la... hmm... ok ke dia kt ward?
nurse yg jaga dia tuh baik ke?
mst dia ksejukan... ward tuh xde slimut...
sll dia tido kgsi bantal ngn sy..
sy risaula...
klu dia sejuk...nnt skt dia mkin teruk... pe ptot sy wat...

pg2 dia yg kejut sy...
wajah first yg sy tatap pg2...wajah dia la...
esk pg...mst sy sedih sgt2..sbb xdgr suara dia mnyanyi...

hmmm... syg.. syg ok x kt sna? esk sy g amek awk ye...
doktor ckp...awk msk ward kejap je...
muka awk tuh je yg cedera...
tp yg paling sy risau... doktor ckp... klu bleh btulkan...dia btulkan..
tp klu teruk sgt..tpksa tuka muka bru...
mst sakitkan..? btahan ye syg...
ni dugaan utk kita bdua...
ward tuh xmcm ward biase... mlm2 xleh temankan.....
klu x..mst sy da temankan awk...

awk..pepon jd..sy tetap akn syg awk...
awk teman sy sejak sy form 3 lg....
sy dpt awk dgn usaha sy sndiri...
sbb mak ayah sy ajar sy brusaha sndri utk dptkan sesuatu.....
d sebabkan sy dpt awk dgn usaha sy...
xterucap ngn kata2 btapa sy sygkan awk.....

akhir sekali... esok sy g jemput awk pulang ye syg....
ohh HENPON KU!!!! huwaaaa

henpon ak osak... kpd kwn2 specially mirah n fadzliani... ak
xreply msg korg sbb enpon ak osak la...
screen blank... xleh nk baca msg... nnt da ok ak reply ek.. Insyallah...
:-P

haha sowie yek... ni bkn citer sai balak tp sai encik enpon...maap..hak2

p/s : doakan dia cepat sembuh k... ^_^

Khamis, 11 November 2010

~currently at kampong terchenta! ~

hoho... setelah beberapa lama ak x meng updatekan blog ak...
tetiba daku muncul kembali...xpa.. chek x ilang.. chek dok ada ja abaq ang...
xilang p mana.. xhanyut ayaq bah..haha

 dlm pos ari tuh ak ckp ak ttp nak blk even mak ak ckp jln byk tutup kan??
so... 2 la ak wat.. ak dgn nekadnya.... p beli tket...
sbelum nie tiap2 kali nek bas ak mst nek bas plihan ak... SRI MAJU...!
n paling penting... ak mest amik single seat... ats sbb ak klu tido ats bas...
cm tido kat umah... lentok sana..lentok sini abaq ang.... hak2...
klu duk sbelah org...naya ja org tuh... bahu dya kena jd bntal ak...
eh bkn naya org tuh..naya ak la..untung org tuh...haha

okeh.. bila ak p kjg...beli tket... kredit to iqmal sbb antaq.. kredit to emy sbb teman...
n 'x aci' utk mirah sbb blk awai dr ak...huh... jeles! hehe

okeh... ak dpt tket mlm tuh gak... pkoi 8 n 10...
tp ak amik yg pkoi spoloh sbb xmow smpai awal sgt...
nnt sian abah chot nak p amik ak awai2 pg...
tpkan... sbb beli last minute.. single seat dah abeh...
malang sgguh..xpa2... nak blk pnya pasai...

mlmnya....
chee...cm wat kronologi lak....
ak p la kjg ngn emy... emy nek bas ngn balak tchenta dia....
bas 1030.. so ak la btolak dlu...

ak pnya la nebes abaq ang... pkiaq sapa la duk sbelah ak..
ada pcik tuh mai kt ak..tgk2 salah seat....
peh lega...haha
satg..tgk2... jeng3.. xmalang sgt la dpt single seat mlm tuh...
sbb ada abg kiut mana ntah duk tepi ak...
hoih... cik bertiyh... xyah duk gatai sgt... katok pala bru tau...

ahhh pa ak kesah sapa pon duk tepi ak...
ak lena ja keja ak..haha
ala lek ar.. dh nek bas mlm..sah2 la lena...nk tgk luaq bkn nmpk pa pon...
wat2 nmpk 'ghost' btenggek atas signboard cmna??? haha

di ats bas...
ak wat lek ja la.. amek mood nk nena dlu... xkan la xmsk kl g dah nk 'lup' dah kan...
lama gak la ak diam ja...
'ish mamat nieh xkan bisu kot...jemu ar.. tnya la pa2 yg ptot'
tiba2 ada sora garau.....
'nak blk mana?'
hoho... yes akhirnya... mamat tuh upanya ckp
igt entiti mna teguq ak...
baru nak pengsan..xjdk la....

hasil soal siasat ak... dia dak UM...sem akhir...
dak mknikal... bagoih2...
byk lak dia tnya sai maktab ak..
penat lak ak nak jwb....
xpala..org tnya kena la jwbkan....

haha finally ak pon 'lup'.. mna thn celik lama2 ats bas...
ak sedaq skli ja kt phentian mna ntah...bkt gntang kot...
pastuh trun p toilet... nek ak smbung blk nena tnpa mempedulikan mamat kt sblah tuh...
kesehatan mata lebeh penting...nena...haha

ln finally dia turun kt sp..
yg lawaknya... mujuq ak tjaga....
dia ngh sngih tepi ak xtau nk kejut ak cmna...haha

ak kena turun kt kola pelis...
sbb bnjir..sian lak abah chot amek ak pkol 4 pg...
xpa la abah kan... bkn ank org len...ank abah gak....heheh
syggggg abah chot sgt2.... <3


ni la spesis bas yg ak nek... lebeh krg la...huhu

Isnin, 1 November 2010

bah vs banjir...

hoho.. setel suda paper bi.. senang? susah? ntah....
mls nk igt blk...  sbb esk paper bm lak...
tingg! tuka jdk org melayu blk....

okeh2... gud luck utk dr sndri utk esk lak....
kan3.... mgikut prncgn awl...
esk nk blk...tpkan...tpkan...tpkan...
arghhh... tkdir2... huh cmna leh bnjir lak perlis???
nak blk cmna ni???
mak gtau jln da tutup....

ni latest pic dr fb... from kwn2 yg still kt Peghelih....






maka terbuktilah kebenaran serta kesahihannya.... 
mak....! nk blk!!!!!!

pic nieh dpn skola ak... skola ak lak dpn simpang nk p umah ak...
klu jln tuh da tutup... cmna nk blk umah????
mmg la umah ak xkan bnjir sbb kat kwssn tnh tggi kan...
tp klu dh jln tutup cmna nk msk area umah ak????
jwb jgn xjwb!!! arghhhhhh!

seingat ak last banjir besaq...ujung taun 2004...
huh tetiba taun nieh lak bnjir... uhuk2....

p/s : ak tetap ak cr jln pulang.... hahaha!!!!




Ahad, 31 Oktober 2010

ak versi ntah pape...

ha...ni ak nk stori mori....
bila exam da dekat je... pelik je jdk dak2 mktab nieh....
kwn2 ak la... org len ak xpasan lak...
sbb klu org len tuh... klu ak tgk mcm pelik je...mne la tau klu2 dya mmg pelik lama dah kan...
haha

kwn2 ak n ak skli pon mmg la dh pelik lama dah...tp klu exam lg la pelik jdknya kmi nieh...
ala....apa da byk sgt pkataan 'pelik' nieh...
eh sat2... pelik tuh bkn dr segi rupa ek...
rupa korg nilaikan la sndri... yg ak ckp pelik nieh dr segi kelakuan....
huhu....
ak lak... bila da boring sgt.... ak nak wat la something yg luar biasa sket...
yg bleh gelak2....
huh bilik nieh mna penah snyi dr suara2 lawak bodoh dr ckgu2 pj nieh....
sian tuan blk... rmai2 lepak sni...hoho

pg td...bgn ja dr tido...
eh sat2... pg ke??? hmm...pg la jgk...biasa la hjg mggu kan...
bla lg nk bgn lewat skeeetttt je dr biasa...
lg skli sy ulang.... lewat skeeeettttt je....
hahah sket la sgt....

bgn je..trus je sarapan... sedap sgt sarapan ujung mggu.... 
sll ahad mmg mcm nieh... mmg sedap sarapan nieh...
ala...sedap sbb yg tuh je ade..kafe tutup arie ahad....
nak menapak g kedai?? em sabtu je rjn...
ahad xnak...sbb nk bgn lewat skeeeetttttttt.....hehe

ape sarapan spesel tuh???
hmmm...jgn tliur lak tgk... ni ha....

ak masak sndri tau.... ::::> jeng3


hidangan ak n ayou... mee segera with nescafe...nyum3....
(sedap la sgt.... )

hahah... tertipu?? lantak la ak nk ckp ni sedap pon...
sebok pesal?? :-p

pastuhkan .... ak asa boring....
ak pon try la pkai spek ayou....
pelik btol la ak nieh....
n td msa g kafe time mkn mlm....
ak pon snap2 la....

muke ak...pkai spek kan...nmpk bijak...hahah
tpkan...ak x berani nk buke mta...sbb power tggi sgt...
kang ak pening cmner... spe nk tlg???
hah bkn tlg angkt...tp tlg jwb exam ak esk...hoho


nampak bijak x??? haha....

p/s : esk ak paper bi..sempat g update blog...kene jdk minah saleh jap..tp versi brtudung..heheh
       doakan ak ek... thanks! :-)

citer sweet... hmmm....


citer nieh ak jumpe dlm fb... rumet ak yg tunjuk... dye pon da copy msk blog dye..kiut..hahah.... bace ek... ak xde bende bru g nk post... nnt2 je la ek....


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

 Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

                                                                                                                                                                                Love,
                                                                                                                                                                                Suamimu

Khamis, 28 Oktober 2010

saya syg emy (emy suh tulis)


pelik gak ak ngn kwn ak sorg nieh
nk kata xdak pakwe... ada...
tp dahaga ksh syg ak gak...
ni siap suh ak tls lam blog g nieh kahkahkah.....
ayat dahaga ksh syg xleh blah....


 jwb...syg laki ngn pompuan len...
syg pmpuan sama pompuan len....
ok2 xpa..ak mmg syg kwn ak nieh... 
ha..pueh at emy syazwany??
haha
dak nieh dak jitra... dkt ja ngn umah ak... 
sbb tuh kot cpt ja kamceng...hehe

ish satg kwn2 len jeles lak... okeh2... kwn2 yg len pon ak syg gak....

pepon...kwn2 ak kat sni la yg byk wat ak lg kuat nk stay sni....
kwn2 pnting klu nk blajaq....
mslh besaq mna pon jd kecik ja klu kwn2 tlg...
pastuh part plg best klu asgment brkumpulan...
wat sorg sket... siapp... xdak hai.....!
hehe

pepon luv my frenz 4eva....
dak2 pj nieh... mst close gler 1 klas...
saling myokong g2...
ade je nk baking kwn2...
tp ramai x suka sgt ktowg rapat....
em ntah la...yg past km isuma kwn2 je...
n mmg rapat tp msh igt bts2nya....

senior pj ak pon ckp...dak2 sport nieh mmg kamceng antara 1 sma len...
xleh nk kta pa...1 klas laki pompuan mst kamceng sgt2....

yg bestny... klu lapaq ka...nk beli pape ka...
calling2 je dak2 klas kmi yg ade keta...
specially incik buya...
Insyallah dia tlg...
Mal lak sll anta ak n dak2 kedah g stesen kjg klu nk blk kg...
mmg sgt mmbantu kwn2 ak nieh....

thanks ek kwn2... byk tlg ak slama nieh.....
:-)

plg best trip psg2 negara time ujung sem...
stkat nieh dah 2 kali trip...
1 p gunung ledang, umah jiah kat melaka, n umah pejai kat johor... 

2nd trip p langkawi n umah ak...
best sgt2....

ni la cik emy... yg suh tls tjuk ats tuh...hehe
ckup2 emy... posing lebeh2 cm blog ang lak...haha






pic g langkawi... ak cari x jumpa...
ak x igt lak letak folder mna.. t klu jumpa ak upload ek...

Selasa, 26 Oktober 2010

meow..meow...

hoho d mlm yg penuh ketenangan yakni besok klas dh xde...
ingin daku coretkan sesuatu ttg diriku ini... chewahh....
eh salah lak...bkn ttg diri ku ini tp ttg dr kucen ku...hak2...

eh tp bla ak pikir blk bkn ak nk ceta pasal kucen ak..tp psl mnt ak kt kucen...
ntah papekan ak nieh... xpape..yg penting kte rakyat Malaysia....
dia..insan pertama yg ku cinta... dia...insan pertama yg bertahkta...
opss... ternyanyi lak.. xpa la.. utk my kucen.... heheh

ak nieh dr kecik2 mmg suka sgt ngn kucen.. klu kira2 total suma yg ak penah
bela dr kecik..x terkira la bilangannya... sgt ramai... eh bkn ramai...
pe pnya cikgu la... sgt byk la..hak2...

part plg ak suka klu dpt kucen bru mst la part nk bg nama...
mcm2 da ak bg nma kt kucen2 ak..hak2...
antaranya.... armando mendoza (ni pengaruh cter latin), matabiu (sbb mta dia wrna biru cair..)
momot (sbb mcm ggt mamot dlm mdgascar tuh)
em pe lg ek... tateot ataupun nama sbenarnya carrot.. (sbb warna mcm karot)
bendi (sbb2..sbb...sbb.... em sbb abg dya nma carrot la kot.. nk bg fair...)
pastuh ada lg...adk plg kecik,,timun....

yg wrna merah tuh suma dh pergi tglkan ak...
huhu part nieh la plg ak x suka... sbbnya...
emm malu nk ceta...tpkan... klu ada ja kucen ak khilgan nyawa... chewaah ayat xleh blah....
ak mst nangis bengkak2 mta..sbb kan .... kucen nieh mcm adk2 ak..ak kan xde adk..
hak2 alasan cm hape ntah....
tp btl la.. ak klu ckp ngn kucen ak mst ak bhsakan d ak kakak bila...hahak...
eh sal ckp ngn kucen? gila ka?
huhu lantak la...bek ckp ngn kucen dr ckp ngn mnusia yg sukan nyakitkan at org je kan...
huh (emo lak....)

kt ipg nieh ak jmpa kwn sorg yg mnt giler gak ngn kucen... cik ayou....
huhu hnya org yg mnt kucen je phm cmne ak syg kt kucen...
arap2 nnt dah kwin pon leh bela kucen g...
hahah
td ak tnye ayou... ayou leh x klu kwin t nk hantaran kucen...
yg hrga 7 8ratus tuh....
hak2...
n jawapan ayou... em
Ha!! ak pon nk wat cm2 la...

ha... kan dh kata...sma kan org yg mnt kucen nieh...keh3....

tgk pic nieh.....


skrg sume nieh lg besar n gemokk.. kcuali timun sbb dye da mati ... :-(


ni lak buah at mak ak.. comei... manja sakan...
xsabaq nak blk! peluk comei!!!

yg cicak tuh..dia cicak tp dia kucen...ha mcm mna tuh... nma dia la cicak.. mak ak yg bg nma...
ak pon kurang past sbbnya...warna la kot sbbnya...
cicak nieh xtau sapa pnya..mai2 trus duk kt umah ak...
ak x kesah...ak tima ja suma... :-)
cyg cicak gak! <3

armando..dah mati... rindu kamu sgt2... :-(



ni lak... nama dia >> gemok + pendek = mokndek
hahah... sgt mnja n gedik... mucukkk

pepon rindu kucen2 ak... xsabar nk blk... nk pelok cyg sume.... heheh...



Sabtu, 23 Oktober 2010

tetibe je....

pada suatu arie.. mase tuh time lect xde...
so...port biase ar... kolam depan klas...
kolam tuh kolam ikan mati nama dye..sbbnye...
asl ade ikan je... xlama..ikan mst mati...bau dye?? hmm..xyah citer la....
latest pas ct raya arie tuh... ade ikan bru...
smpai skrg je ntah bpe puluh eko yg 'kiok'
tp byk lak yg bertahan..bgus2... thn mental dan fizikal..
ak ase ikan2 tuh pon layak amik kos pj..haha...
mase ngh lepak2 arie tuh... tetibe je wawa dtg.. n ckp jom amik pic...
dak2 nieh (tmasuk ak la...) pe lg... pntang d ajak...

tp ak pon xpaham motif sesi pggambaran arie tuh...
xpe la... aslkan sume bhagia...
thanks 2 wawa 4 da camera yar... mmuahhhx...hehe

Jumaat, 22 Oktober 2010

romate oh romate

klu sebut pasal ostel mst la ada romate kan...
bila ada 1 kjadian ptg td...tba1 tngat ak nk ceta sal romate ak....
kjadian tuh adalah kwn kuliah ak cik emy..tag ak kt 1 lagu nieh kt fb...
pastuh bla ak dgr blk..bru la ak pasan tuh lagu..
lagu feveret romet ak..
spnjg minggu ni ak asyk gelakkan dya sbb tiap2 kali ak blk bilik lgu tuh la yg ak dgr..
pastuh bla kwn ak tag lgu tuh..ak ase cm sedap lak...
ampun rumet...heheh

romet ak nieh pnyabar n rajin...
biasa la..bkl ustazah...
thanks 4 da nasi n telur dadar 'spesel' yg awk sll mskkan...
heheh
nnt tggu keajaiban blaku n tetiba sy rajin...
sy mskkan utk awk lak ek... :-)

ha ni yg spesel nieh... ak nieh ngn sume org kwn2 ak ckp ko ak je...
tp ngn rumet ak nieh... ak ckp ber 'saya' ber'awak'.. kiut x???
kiut?? kah3 sndri mau mntah...
nape ak xckp ko ak ngn dya?
em myb sbb msa arie 1st dftr ak dh mula ckp sy awk..so mcm tuh la... kekal smpai skrg...
3sem dh ak 1 blk ngn dya....

syg rumet sy... :-) (rumet klu terbaca nieh wat2 xpasan tau...jgn ejek kt blk...hehe)

nuraini name d beri..asl pahang... that is my rumet.. <3


ha yg berbaju pink tuh la rumet tersyg... pic nieh org x jemput pon..sebok je dya nk interframe....
haha....

romet ku sempoi...2 la kta2 dak kuliah girl ak...
ayou ckp... ak x segan ngn rumet sal...
atin pon ak tgk ok je ngn aini even aini dak agama....

ha sebot sai atin... atin nieh rumet smntara ak...
blok dya ada wiring sket..so diorg kena duk kt blok ktowg jap..
atin ngn ak nieh sme je thp x btol nya...
so bygkanlah betapa bisingnya bilek haku nieh...
ish2 kdg2 ak pon asa bising ngn sora kmi sndri..hahah
tpkan rumet ak maintain je sabaq...
baguih2... ni yg kta mahukan..thanks ye rumet 4 da kesabaran... :-)



ni lak cik atin..pon sebok nk interframe..haha

p/s : sowie sume... :-)